condo remodel

Before + After // E Ave

E-Ave-Before-+-After.jpg

We met our client and her adorable dog when they walked into our design shop in Coronado. She has just purchased a condo that needed some major updating. It had super dated brown cabinets, dingy tile floors and outdated appliances. We kept the layout in the kitchen the same but eliminated the island overhang to make storage instead. The dining room is just off the kitchen so bar seating was something our client didn't need. 

Our major goal was adding a laundry area in this small condo. We took over a hall closet to add a stackable washer and dryer and then used the rest of the space for upper and lower cabinets and a counter space for folding. The second hall closet was taken out to extend the master bathroom. We added tall storage in the for bath towels and linens to make up  for the missing hall closet. 

Before

Before

Before

Before

After

After

After

After

Project Tour // E Ave

PROJECT TOUR.jpg

When we entered this cozy condo in Coronado (say that five times fast), we immediately loved all the natural light and potential for maximizing storage. We kept the layout for the kitchen, only taking out the over hang for the bar because the dining room was so close and storage was more important than seating.  We designed a larger master bathroom by taking out a hall closet and converted a second hall closet into a laundry area. 

Project Tour // El Mirador

PROJECT TOUR.jpg

Our vision for this corner unit at the Coronado Shores was an open, airy, clean-lined, beachy feel. We started by taking down the huge wall blocking the kitchen from the dining/living area and putting the bulk of the appliances against the wall.

A concrete looking floor, in porcelain, is durable and provides a cool tone against the warmer counters, walls and dining table. We kept everything neutral so that the focus of the condo is the amazing view out the sliding windows that open from corner to corner, leaving a whole corner of the unit open to the ocean. Maximizing storage was one of our biggest creative challenges in this space. We found an extra deep space that was meant for a bar in the kitchen and slit it in half to make linen storage in the master bathroom while still having a bar area in the kitchen. Win win!