coronado shores

Project Tour // El Mirador

PROJECT TOUR.jpg

Our vision for this corner unit at the Coronado Shores was an open, airy, clean-lined, beachy feel. We started by taking down the huge wall blocking the kitchen from the dining/living area and putting the bulk of the appliances against the wall.

A concrete looking floor, in porcelain, is durable and provides a cool tone against the warmer counters, walls and dining table. We kept everything neutral so that the focus of the condo is the amazing view out the sliding windows that open from corner to corner, leaving a whole corner of the unit open to the ocean. Maximizing storage was one of our biggest creative challenges in this space. We found an extra deep space that was meant for a bar in the kitchen and slit it in half to make linen storage in the master bathroom while still having a bar area in the kitchen. Win win!

Before + After // El Mirador

When we first walked into this condo it was outdated, closed off and had carpet (if you know us we have a strong aversion to carpet). Our design challenge with this space was to maximize the gorgeous view of the pacific ocean while making sure we didn't lose any storage. In the kitchen we bumped the wall into the bedroom on the other side to capture more counter space and a place to tuck the bulky refrigerator so it was out of the sight line. We lost some upper storage but extended the kitchen island into the living area and wrapped it around the wall by the sink creating storage on both sides. 

The bathroom had a long low vanity stuck in the 80's which we replaced a gorgeous walnut vanity with a tower of storage for towels and accessories. The color palette for this condo was light and bright and we love how this space came together. 

Kitchen Before

Kitchen Before

Kitchen After

Kitchen After

Kitchen Before

Kitchen Before

Kitchen After

Kitchen After

Bathroom Before

Bathroom Before

Bathroom After

Bathroom After